Google Sıralamasını Etkileyen 5 Önemli SEO Bilgisi

SEO Nedir? SEO İpuçları ve Taktikleri

SEO Optimizasyonunun Google Sıralamalarına Etkisi


Günümüzün dijital ortamında, arama motoru sonuçlarında görünürlük, işletmelerin ve girişimcilerin başarısı için önemli bir bileşen haline gelmiştir. Milyonlarca ziyaretçi ve sitenin bulunduğu bu ortamda rekabet hiç olmadığı kadar kızışık ve zorludur. Peki bu rekabeti yüksek ortamda, rakiplerinizin önüne geçmek için nasıl bir strateji izlemelisiniz?

Bu soruya cevap verebilmek için öncelikle bir web sitesi ararken sizin bizzat, kendi yaptığınız davranışları gözden geçirmeniz gerekmektedir.

Örneğin herhangi bir konu ile ilgili arama sonuçlarında ikinci sayfaya tıklar mısınız? Çok ihtiyacınız olan bir aramaysa belki… Ama çoğu insanın bu şekilde yapmadığı bilmeniz gereken belki de ilk şey. 

İkinci sayfaya geçmek bir yana dursun insanların çoğunluğu ilk üç sitede dışındaki sitelere dahi tıklamamaktadır. Bu yüzden sitenizi ilk sayfaya sokabilmeli, hatta mümkünse ilk üç sıradan birine yerleştirmelisiniz. Peki, bu işi nasıl başaracaksınız?

En başında belirteyim, bu kesinlikle kolay bir iş değil. Niş bir konu bulmak ve bu konuda kaliteli içerikler oluşturmak bu işin olmazsa olmazıdır. İkinci olarak ise yazılan yazıların belli başlı kurallara uyması gelmektedir ki bunlardan biri; uygun bir başlık hiyerarşisi oluşturmaktır. SEO Uyumlu başlıkların nasıl hazırlanacağı ile ilgili daha detay bilgi alabilirsiniz. 

Görseller, SEO uyumlu bir yazının bir diğer önemli parçasıdır. Ama sayfanıza yerleştireceğiniz görselleri de belirli kurallar çerçevesinde hazırlamalısınız. SEO uyumlu görsellerin nasıl oluşturulacağına da buradan ulaşabilirsiniz.

Bunlara ek olarak aşağıda yer alan 5 ipucu SEO konusunda size oldukça yardımcı olacaktır.

1. Mobil Uyumlu Websiteler ve SEO


Öncelikle Web siteniz iyi tasarlanmış ve mobil uyumlu olmalıdır. SEO’nun bir sitenin çevrimiçi başarısının temel bir parçası olduğu unutulmamalı tasarım sürecinde site optimizasyonuna azami ölçüde dikkat edilmelidir. 

Arama motorları, içeriğinizi kolayca tarayabilmeli (veya göz atmalı) ve anlamalıdır. İyi tasarlanmış bir web sitesi, arama motorlarının sitenizi daha verimli bir şekilde dizine eklemesine yardımcı olacaktır.

2. Hedeflediğiniz Anahtar Kelimelerle Kaliteli Bir İçerik Oluşturun.


İçerik, Google’ın ilk üç sıralamayı belirlemesindeki en büyük kriteridir. 

İçeriğiniz, ziyaretçilerinizin,  rakiplerinizden biri yerine neden sizin sitelerinizi seçmeleri gerektiğini anlamalarına yardımcı olmalıdır. Ayrıca, arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için içeriğinizdeki anahtar kelimeleri hedeflemek önemlidir. 

Ancak, arama motorlarının genellikle "anahtar kelime doldurma" olarak da adlandırılan yapay olarak anahtar kelime sayısını şişirme eylemini rahatlıkla algılayabildiğini unutmayın. 

Kitleniz için yazdığınızı unutmayın. İçeriğiniz anahtar kelimeler etrafında tasarlanmış olsa da, okunabilir olmalı ve doğal olarak akmalıdır. İlle de anahtar kelime kullanacaksınız diye yazının akışı bozulmamalıdır.

3. Kaliteli İçeriğin Sıralama Açısından Önemi 


Blog yazma, kendinizi, bir düşünce lideri ve yazdığınız konuda uzman olarak belirlemenin en iyi yollarından biridir. 

Tutarlı, tanıtım amaçlı olmayan, paylaşılabilir içerikler kitlenizi genişletmeye yardımcı olur. Faydasız, kopyala yapıştır makale ve bilgiler sitenizin sıralama kaybetmesine neden olacaktır.

4. Kaliteli bağlantıları dâhil edin

Bağlantı söz konusu olduğunda, kaliteyi niceliğin üzerinde düşünün. Bağlantıların, iyi arama sonuçları elde etmenin hayati bir parçası olduğunu unutmayın.

5. Web sitenizi optimize edin

Optimize edilmiş bir web sitesine sahip değilseniz eğer istediğiniz trafiği, potansiyel ve yeni ziyaretçileri yakalama şansınızı kaçırırsınız. 

Sitenizi geliştirmek için muhakkak SEO araçlarını kullanmalısınız. 

Anahtar kelimeleri araştırmalı ve trendlerini izlemelisiniz. Google trends bu anlamda oldukça kullanışlı bir araçtır. 

İçeriğinizin insanlığa bir değer sağladığından emin olmalısınız. Kaliteli içerik iyi kurgulanmış bir konu, dilbilgisi veya yazım hataları içermeyen ve anahtar kelimeler etrafında düzenlenen yazılarla oluşturulabilir.

Arama motorlarındaki performansınızı arttırmak için yukarıdaki bilgilerin haricinde; resim optimizasyonu, başlık ayarları gibi birçok site bileşeni optimize edilmelidir. 

Özetle SEO, sitenizi büyütmenin hayati bir parçasıdır. Arama sonuçlarında iyi sıralama elde etmeniz bu konudaki başarılarınızla paralel olacaktır. İyi tasarlanmış bir web sitesi ile ziyaretçilerinize değer katan kaliteli içerik sunmak sadece markanızı büyütmekle kalmayacak, aynı zamanda sitenizin reklam gelirlerini de artıracaktır.


Hiç yorum yok