SEO Uyumlu Blog Başlıkları Oluşturma

Kayıt Başlıkları H1-H2-H3-H4-H5-H6



Bilindiği üzere,
SEO uyumlu blog başlıkları yazılarımızın olmazsa olmazları arasındadır. Nasıl ki başlık atmadan yazdığımız yazıların anlaşılması imkânsızsa, doğru başlıkları kullanmadığımız blog kayıtlarımızın da Google botları tarafından bulunup index'lenmesi bir o kadar zor olacaktır.
Başlıklarımızı tanımlarken uymamız gereken bazı kurallar vardır bunlar büyük font seçmek ve kalın harf kullanmanın yanında yapmamız gereken ayarları da kapsamaktadır.

HTML Başlık Kodları Nelerdir

Blog yazıları oluşturma görünümü ve HTML olacak şekilde iki türlü ayarlanabilmektedir.
<h1> …. <h6> işaretleri ile gösterilen kısımlar bizim başlık kodlarımız olacaktır.
<h1> Ana Başlık </h1>
Bizim sayfamızın başındaki en büyük başlığımızdır. En büyükten kasıt bütün alt başlıkları içerisinde barındıran Ana Başlık anlamındadır.
<h6> En Alt Başlık </h6> 
En az öneme sahip ve son sırada gelen alt başlığımızdır.

<h1> Ana Başlık </h1>
<h2> Alt Başlık 1 </h2>
<h3> Alt Başlık 2 </h3>
<h4> Alt Başlık 3 </h4>
<h5> Alt Başlık 4 </h5>
<h6> Alt Başlık 5 </h6>

H1 daha da önce belirttiğim gibi ana başlığımız diğer başlıkların da yukarıdaki silsile ile birbirini takip etmesi gerekmektedir.
Arama Motorları başlıkları düzgün bir şekilde hazırlanmış, kolay anlaşılır ve gramer hatası az olan siteleri daha çok index'lemekte ve aramalarda üst sıralara taşımaktadır. Bu yüzden başlıklarınızı düzgün bir sıra ile yazınıza eklemeli ve arama motorları tarafından anlaşılmasını sağlamalısınız.

Blog Başlıkları ile İlgili Diğer Önemli Bilgiler

Aşağıda başlıklar ile ilgili bilmenizde fayda olan konuları listeledim. Bloglarınızı bu maddeleri dikkate alarak hazırlamanız oldukça önemlidir.
  • ·   Başlıklarınızın varlığı ve düzeni kullanıcı dostu bir siteye sahip olmanızı sağlar bu da ziyaretçilerinizin sıkılarak sitenizi terk etmesi yerine yazılarınızı daha uzun süre okumalarını ve sayfa başına beklenen sürenizi arttırmaktadır. Bu veri Adsense kazançlarınız için önemlidir.
  • ·  Ana başlığınız yazınızda anlattığınız konuların en genel özeti olmalıdır. İnsanları sitenize çekebilmelidir. Örneğin arabalar ile ilgili bir siteye bisiklet kelimesini içeren bir başlık atarsanız hedef kitlenize ulaşma şansınızı sıfırlarsınız. Bu yüzden H1 başlığınız oldukça önemlidir.
  • ·      Sayfanızın SEO performansı için H1,H2,H3,H4,H5 ve H6 sıralamasını takip etmeniz gerekmektedir.
Her bir kayıtta sadece bir adet H1 başlığı olması tavsiye edilmektedir. 

1 yorum: